Peuteropvang

Peuteropvang 
Binnen Kindcentrum de Borg bieden wij peuteropvang aan voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Deze opvang biedt kinderen de kans om samen te spelen, te ontdekken en van elkaar te leren in een veilige en vertrouwde omgeving. Onze pedagogisch medewerkers zijn ervaren op het gebied van de verzorging en begeleiding van kinderen en zijn geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen. Het grote voordeel van de peuteropvang binnen ons kindcentrum is dat voor de peuters de stap naar de basisschool een natuurlijke weg zal zijn.  We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters. We organiseren voor peuters dagelijks ‘Peuterpret’, met activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!  

De peuteropvang is vijf ochtenden in de week open, van 8.30 uur t/m 12.30 uur. Onze groepsruimtes zijn uitdagend en ontwikkelingsgericht vormgegeven. Er zijn daarvoor verschillende speelhoeken in de groepsruimten gecreëerd. Hier kunnen kinderen meedoen aan gerichte activiteiten en is er ruimte voor vrij spel. Daarnaast hebben alle locaties een aparte buitenruimte voor de kinderen. Elke dag spelen we buiten! Aan het einde van de ochtend eten de kinderen een broodje met de pedagogisch medewerker(s).  

Onze kijk op peuteropvang  
Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen en om zich te mogen ontwikkelen. We werken met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen. Peuters zijn nieuwsgierig om de wereld om zich heen te ontdekken en leren op deze leeftijd om samen te spelen.

Ons aanbod op Kindcentrum de Borg 
Op de peuteropvang werken wij met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Uk en Puk, een programma dat erop gericht is om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Het Uk en Puk activiteitenprogramma richt zich op meerdere ontwikkelingsgebieden. Het omvat de: 

  • Taalontwikkeling - ontwikkelen van de woordenschat en het stimuleren van de beginnende geletterdheid. 
  • Beginnende rekenvaardigheid - starten met leren tellen,  meten en de oriëntatie in ruimte en tijd. 
  • Motorische ontwikkeling – gericht op het ontwikkelen van de grove en de fijne motoriek.  
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling - het stimuleren van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en het samen spelen en werken. 


Meer informatie 
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent te allen tijde welkom voor een vrijblijvende rondleiding op Kindcentrum de Borg. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de backoffice van CKC Drenthe kinderopvang, tel. 0592-409865 of via de directie van ons Kindcentrum, tel. 0592-370203. Wilt u/uw zoon of dochter direct aanmelden? Dat kan. Ga daarvoor naar de pagina 'Aanmelden'.